Járműdiagnosztika, kalibrálás
Főoldal 9 Szolgáltatások 9 Járműdiagnosztika, kalibrálás

Járműdiagnosztika, kalibrálás

Az automotive iparágban tapasztalható folyamatos és kiemelkedően gyors ütemű technológiai fejlődés a szélvédők esetében is megfigyelhető.

2022-től minden Európában gyártott autómodell ADAS (vezetőtámogató) rendszerrel lesz felszerelve.

Hogy a vezetőtámogató rendszerek (ADAS) el tudják látni feladatukat (sávtartás, közlekedési táblák felismerése) a szélvédőcserét követően is, ahhoz ezeket a rendszereket újra
kell programozni. Ezt az újra programozást hívják kalibrálásnak.

Mit is jelent a kalibrálás?

Hogy  a vezetéstámogató rendszerek (ADAS) el tudják látni feladatukat (sávtartás, közlekedési táblák felismerése) a szélvédőcserét követően is, ahhoz ezeket a rendszereket újra kell programozni. Ezt az újra programozást hívják kalibrálásnak.

Amennyiben a kalibrálás elmarad, úgy egy-egy karosszéria munka után előfordulhat, hogy a vezetéstámogató rendszerek nem működnek majd megfelelően: nem tartják a sávot, nem figyelik, hogy mi a sebességhatár a közlekedési táblákon.

A vezetéstámogató rendszerrel ellátott szélvédők cseréje abban az esetben tekinthető teljeskörűnek, és a kamerák csak akkor tudják ellátni rendeltetésszerűen a feladatukat, ha a gyári előírásoknak megfelelően, a kalibrálás is megtörtént.

Nincs „önkalibráló” vagy „betanuló” rendszer.

Cégünk a gyári előírásoknak megfelelően mind személyautók, mind teherautók szélvédőinek kalibrálását elvégezi.

További szolgáltatások

Szélvédő javítás

Autóüveg cseréje

Cascos kárrendezés

Szélvédő javításra van szüksége?