Szolgáltatások
Főoldal 9 Szolgáltatások

Az általunk nyújtott szolgáltatások

Szélvédő javítás, csere

Amennyiben autóüvege megsérült, úgy vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, ahol kollégáink segítenek a következő lépésekben.

Általánosságban véve, ha a szélvédő cserére szorul, akkor műhelyünkben pár óra alatt kicseréljük azt.
Mindeközben az autó tulajdonosa kényelmes ügyfélterünkben várakozhat, míg a munka elkészül.

Az autóüvegek cseréjéhez cégünk főleg Saint-Gobain Sekurit üvegeit használja.

A Saint-Gobain nagy szakértelemmel rendelkezik az eredetivel azonos minőségű pótalkatrészek biztosításában. Hogyan? A Saint-Gobain Sekurit márkával az autógyártókkal való együttműködésnek köszönhetően, első kézből szerzett tapasztalat segítségével. Idővel, ahogy nőtt a csereüvegek iránti igény, megszületett a Saint-Gobain autóipari üvegezés utángyártott piaca! Az eredetivel mindenben megegyező pótalkatrészek biztosítása.

Szélvédő javítás

Amennyiben a szélvédőt ért kavicsfelverődés nem a látótérben (az a terület, amelyet az ablaktörlő lapátok bejárnak) található, akkor jó eséllyel javítható, nincs szükség cserére.

 

Autóüveg cseréje

A Tihany Glass a szélvédőcseréhez a Saint-Gobain Sekurit üvegeket használja.

Tudta, hogy minden második európai autóban Sekurit üvegekkel találkozhat?
A gyári beszállítóként szerzett felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokból származó előnyök az utángyártott piac számára is elérhetők.

Ezek az üvegek a gyárival azonos minőségűek, hiszen a szigorú gyári szabványok szerint készülnek.

Így, a minőség garantált, ha Saint-Gobain Sekurit üveg kerül az autójába.

CASCOS kárrendezésünkről és kalibrálási szolgáltatásainkról a Cascos kárrendezés és Járműdiagnosztika szekciókban tájékozódhat.

Cascos kárrendezés

Amennyiben CASCO biztosítással rendelkezik, úgy szélvédőkár (üvegkár) esetén túlnyomó részében önrészt sem kell fizetnie. A biztosítási fedezet legtöbbször kiterjed a közúton bekövetkező felcsapódás, baleset, lopás vagy rongálás által bekövetkező üvegkárokra is.

Hogyan működik?

  • A kárbejelentés után kollégánk elvégezi a kárfelvételt.
  • A kárfelvételhez szükséges dokumentumok: Érvényes forgalmi engedély, érvényes vezetői engedély, aláírási címpéldány (cégek esetében), törzskönyv vagy finanszírozó megnevezése
  •  A kárfelvételt követően elkezdődhet a gépjármű helyreállítása (csere vagy javítás)
  • A helyreállítást követően az elvégzett munkáról javítási számla kerül kiállításra. A javítási számla végösszegét két részre bontjuk:  a biztosítás által fedezett – a biztosítótól várt – és a biztosítás által nem fedezett részekre. Az megrendelő által fizetendő részt a javító részére kell teljesíteni a számlán szereplő teljesítési utasítás szerint.

Kollégáink természetesen a teljes adminisztrációt elvégzik Ön helyett.

Biztosítós partnereink:

Járműdiagnosztika, kalibrálás

Az automotive iparágban tapasztalható folyamatos és kiemelkedően gyors ütemű technológiai fejlődés a szélvédők esetében is megfigyelhető.

2022-től minden Európában gyártott autómodell ADAS (vezetőtámogató) rendszerrel lesz felszerelve.

Hogy a vezetőtámogató rendszerek (ADAS) el tudják látni feladatukat (sávtartás, közlekedési táblák felismerése) a szélvédőcserét követően is, ahhoz ezeket a rendszereket újra
kell programozni. Ezt az újra programozást hívják kalibrálásnak.

Mit is jelent a kalibrálás?

Hogy  a vezetéstámogató rendszerek (ADAS) el tudják látni feladatukat (sávtartás, közlekedési táblák felismerése) a szélvédőcserét követően is, ahhoz ezeket a rendszereket újra kell programozni. Ezt az újra programozást hívják kalibrálásnak.

Amennyiben a kalibrálás elmarad, úgy egy-egy karosszéria munka után előfordulhat, hogy a vezetéstámogató rendszerek nem működnek majd megfelelően: nem tartják a sávot, nem figyelik, hogy mi a sebességhatár a közlekedési táblákon.

A vezetéstámogató rendszerrel ellátott szélvédők cseréje abban az esetben tekinthető teljeskörűnek, és a kamerák csak akkor tudják ellátni rendeltetésszerűen a feladatukat, ha a gyári előírásoknak megfelelően, a kalibrálás is megtörtént.

Nincs „önkalibráló” vagy „betanuló” rendszer.

Cégünk a gyári előírásoknak megfelelően mind személyautók, mind teherautók szélvédőinek kalibrálását elvégezi.

Szélvédő javításra van szüksége?